CourseCraft

Nyttige og kreative overlockteknikker - for viderekomne

Hei!

Dette kurset er beregnet for deg som har sydd en del på overlockmaskin før, og som ønsker å lære nye og spennende teknikker. Blant annet viser vi deg hvordan man syr teppesøm, rullesøm med to tråder, topstitch og biser (pintucks) med 2-tråds-flatlocksøm, bølgesøm med to trådfarger, hvordan man lager trådvev og «hekling» med overlockmaskin, hvordan man rynker stoffer med overlockmaskin, og du lærer også å lage pyntesømmer med effekttråd. I flere av leksjonene får du tips om prosjekter som du kan sy med teknikkene som du lærer. Tekknikkene passer for alle typer sømprosjekter som klær, interiør, vesker osv.

Kurset består av tekst, bilder og filmer, og du kan følge kurset når, og så mange ganger, som du vil. Hvis du har lite erfaring med overlockmaskiner fra før anbefaler vi vårt nettkurs «Lær å sy med overlockmaskin».

Du trenger ingen spesiell overlockmaskin for dette kurset. Samtlige teknikker kan man få til selv med de enkleste modellene. Til en del av sømmene må man bruke en griperkonverter (trådkonverter/omformer/spreder). Dette er noe som følger med alle overlockmaskiner. På noen modeller er konverteren innebygget. Helt nederst på denne siden kan du se et bilde av en konverter.

Med en overlockmaskin kan du gjøre så mye mer enn å sy sammen stoffer. La deg inspirere!

Hilsen

Susanne


Meld deg på her:

Leksjonsoversikt

Velkommen
Viktig informasjon før du begynner
Material og maskininnstillinger
Stoff, sytråd, effekttråd og symaskinnål
Treing av effekttråd og trådspenning
Griperkonverter og 2-tråds-sømmer
Sømmer og teknikker
3-tråds-pyntesøm med effekttråd
video
Bølgesøm
video
"Hekling" med overlockmaskin
video
Trådvev
video
3-tråds-flatlock
video
2-tråds-flatlock, topstitch og biser
video
Teppesting
video
2-tråds-rullesøm
video
Rynking med overlockmaskin
video
Spørsmål?
Her kan du få hjelp hvis du står fast!

Ofte stilte spørsmål

Er kurset på norsk?

Ja, hele kurset er på norsk. Men registrerings- og betalingssiden er dessverre på engelsk.

Må jeg følge kurset på et bestemt tidspunkt?

Nei, du kan se kurset når du vil.

Passer kurset for hørselshemmede?

Ja, det gjør det. Filmene er riktignok ikke tekstet, men vi forklarer alt som vises i filmene også med hjelp av tekst og bilder.

Kan jeg å hjelp hvis jeg står fast i kurset?

Ja, du kan stille spørsmål i slutten av hvert kurs, og du kan også sende oss en e-post.

Hvor mange ganger kan jeg se kurset.

Du kan se kurset så mange ganger som du vil. Så langt har alle som har kjøpt et nettkurs av Sykurs.no hatt fritt tilgang i flere år, og det vil vi gjerne fortsette med. Men for å sikre oss juridisk begrenser vi garantien til 12 måneder.

Har jeg angrerett?

Vi følger norsk lov om angrerett på digitalt innhold. Du har 14 dagers angrerett etter å ha betalt for kurset. Angreretten bortfaller med en gang du ser på kurset for første gang.

Hva er en konverter

En konverter er en liten holder som festes på (eller ved siden av) nedre griper. På noen maskiner er konverteren innebygd. Du trenger en konverter for å kunne sy med to overlocktråder.

Ønsker du å lære spennende overlockteknikker?
Da er det bare å melde deg på!

Bilde: Det er mulig å sy topstitchsømmer med overlockmaskin!

Betingelser og rettigheter:

Sykurs.no er ikke ansvarlig for personskader, eller skader på symaskiner, som oppstår når kursdeltakere følger våre kurs. Det er opp til kursdeltakeren å utøve vanlig varsomhet, både når det gjelder maskinbruk og personsikkerhet.

Digitalt innhold som ikke leveres på et fysisk medium, men som kjøpes og lastes ned/strømmes direkte fra internett, er unntatt fra angreretten. Ved å registrere deg, og å betale for kurset, samtykker du at angrefristen utløper med en gang du ser på kurset for første gang.

Firmaet Sykurs.no er ansvarlig for innholdet i nettkursene som de tilbyr. Utover det gjelder betingelsene til firmaet Coursecraft som hoster våre kurs. Vi garanterer at du har tilgang til kurset i minst 12 måneder etter betalingsdato. Skulle det skje at kursinnholdet ikke lenger er tilgjengelig innen denne perioden vil Sykurs.no gjøre sitt ytterste for å flytte kursene til en ny server eller tilbakebetale kursavgiften. Korte nedetider av serveren kan enkelte ganger forekomme og gir ikke rett til refusjon av kursavgiften.

Tilgangen til kurset er personlig, og det er ikke lov å gi videre tilgangsinformasjon til kurset. Det er ikke lov å kopiere verken bilder, tekster, filmer, mønsterdeler eller annet innhold av kurset uten uttrykkelig tillatelse av rettighetshaver.

© Sykurs.no / Susanne Marianne Imperatori 2017