CourseCraft

Kurs inklusive to snittmønstre.

Hei!

Har du lyst til å sy flotte klær? På dette kurset lærer du hvordan man jobber med snittmønstre, og du lærer også mange forskjellige grunnleggende sømteknikker til å kunne sy klær.

Hvis du ikke vet hva som er opp og ned på en symaskin, bør du først ta kurset "Kom i gang!". Her forklarer vi blant annet hvordan symaskiner fungerer, hvordan man spoler tråd, trer maskinen, velger sømmer, innstiller trådspenningen osv.

Selv om kurset "Lær å sy klær" er praktisk rettet, må du være innstilt på å lese en del tekst. Det er viktig at du gjennomgår alle leksjonene i riktig rekkefølge, fordi det introduseres nye fagord og teknikker fortløpende. Filmsnuttene er ikke tekstet, men siden alt som vises i filmene er forklart i tekstene, vil også hørselshemmede ha utbytte av kurset og filmene.

Det er inkludert to snittmønstre, ett til en barnekjole og ett til en bukse. Mønstrene kan du laste ned og skrive ut på en vanlig hjemmeskriver. Du kan velge mellom to størrelser, 2-3 år og 4-5 år. Det går fint an å sy plaggene til barn på 6-7 år ved å forlenge mønstrene litt.

Ønsker du først og fremst å sy klær til større barn eller voksne? Sømteknikkene er de samme om du syr til voksne eller barn. Det går mye stoff til voksenplagg, og de første par forsøk blir kanskje ikke helt vellykket ennå. Derfor er det veldig greit å kunne øve seg på noen barneplagg i begynnelsen. Etterpå kan du lett overføre det du har lært til voksenplagg.

Helt nederst viser vi deg noen eksempler på plagg som er sydd etter de to kursmønstrene. 

Lykke til!

SusanneMeld deg på kurset her:

Lessons
Velkommen!
Stoff, tråd og symaskinnåler
Snittmønstre
video
Kursmønstrene og klipping av delene
video
Slik syr du buksen
video
Slik syr du kjolen
video
Lære mer?
Spørsmål?
Ny leksjon - snittmønstre
video
Forskjellige typer snittmønstre NY
video

Meld deg på kurset her: