CourseCraft

01 Περιοδικό ΤρίΚχορδο - Τα λαϊκά έγχορδα

Πρόκειται για το πρώτο τεύχος του ψηφιακού περιοδικού "ΤρίΚχορδο".

Η καινοτομία του περιοδικού είναι στην ανανεώσιμη ύλη: δεν αγοράζεις ένα περιοδικό και το πετάς! Η ύλη του εμπλουτίζεται και ανανεώνεται συνεχώς. 

Έτσι αρκεί να καταχωρίσουμε σε επόμενα τεύχη, διαφορετικές θεματικές ενότητες, ώστε να οργανώσουμε καλύτερα την πληροφορία. 

Με την εγγραφή σας υποστηρίζετε το έργο μας και αποκτάτε μόνιμη πρόσβαση σε ένα αλληλεπιδραστικό ευρείας γκάμας υλικό. 

Για να μη σας δημιουργηθεί χαοτική αταξία λόγω της πληροφορίας, προτείνουμε να ακολουθείτε τα τεύχη με την προτεινόμενη σειρά ή έστω να επιλέγετε τεύχη που να είναι κατάλληλα για το επίπεδό σας χωρίς να σας παρουσιάζονται κενά γνώσεων. 

Η επικοινωνία μεταξύ των μελών και των συγγραφέων γίνεται με σχολιασμό στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας (μάθημα). Διαβάζοντας τα σχόλια αυτά θα λύνονται και πιθανές απορίες που ενδέχεται να δημιουργηθουν.

Στο περιοδικό υπάρχουν πρόσθετα (addons), που μπορείτε να προμηθευτείτε:
προσωποποιημένα για τις ανάγκες κάθε μαθητή (custom) ή προεπιλεγμένης για το επίπεδο μελέτης (πχ αρχάριοι), δέσμη (bundle). Επιπλέον μπορείτε να επιλέξετε βιντεομαθήματα για το όργανο που σας ενδιαφέρει, καθώς και να έχετε πρόσβαση σε εγκυκλοπαιδικό αφιέρωμα για το συγκεκριμένο όργανο.

Το πρώτο αυτό περιοδικό 01, ανοίγεται ελεύθερο και δωρεάν (απαιτείται αρχικά εγγραφή στην πλατφόρμα). Μπορείτε να βοηθήσετε τους συγγραφείς κάνοντας δωρεά οποιοδήποτε ποσό στο περιοδικό αυτό ή να προπληρώσετε (σε συμβολική εκπτωτική τιμή) τα επόμενα τεύχη του περιοδικού.

Η ύλη που καλύπτεται στο παρόν  τεύχος, φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Περιεχόμενα
Τι είναι το ΤρίΚχορδο;
Οργανογνωσία
Τεχνικές
Ρεπερτόριο
Μαθήματα
Ας γνωριστούμε!
Ενορχήστρωση τραγουδιού ή μαθήματος!
Θεωρία
Ρυθμική ανάγνωση (copy)
Πρόσθετα μαθήματα κατά όργανο (add-ons)
50 μπουζούκι τρίΚχορδο (add-ons)
51 τετράχορδο μπουζούκι (add-ons)
52 τρίχορδο μπουζούκι (add-ons)
53 Μπαγλαμαδάκι (add-ons)
54 κιθάρα λαϊκή (add-ons)

Είναι ελεύθερο το περιοδικό?

Ναι είναι δωρεάν η εγγραφή σε αυτό.

Μπορώ να το εκτυπώσω, μοιράσω?

Για προσωπική χρήση ναι, αλλα όχι για εμπορική η οποιαδήποτε άλλη.

Τι υλικό περιέχεται?

Υπάρχουν μορφές πολυμέσων: ήχος, βίντεο, παρτιτούρες, σχεδιαγράμματα, εκτυπώσιμοι οδηγοί

Σε ποιον απευθύνεται το περιοδικό?

Σε οποιονδήποτε θέλει να μελετήσει τα έγχορδα σε βάθος. Από τον αρχάριο μαθητευόμενο, τον πιο έμπειρο, τον δάσκαλο. Η ύλη παρουσιάζεται με ιδιαίτερα απλουστευμένο και κατανοητό τρόπο. Η γνώση χτίζεται αργά αλλά δομείται με γερές βάσεις.

Κάθε τεύχος απευθύνεται σε μία μόνο κατηγορία? αρχάριοι, προχωρημένοι κλπ?

Σε κάθε τεύχος καλύπτονται αρκετά επίπεδα δυσκολίας (αρχάριοι, μέτριοι, προχωρημένοι, βιρτουόζοι) ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να βλέπει την προσωπική εξέλιξή του μέσα από κάθε τεύχος, κάθε φορά που το ξαναμελετάει!

Η ύλη κάθε τεύχους μπορεί να ανανεωθεί?

Ναι, πρόκειται για ένα ζωντανό περιοδικό! Τα μέλη θα κατευθύνουν τη συγγραφή του περιεχομένου. Αγοράζοντας ένα τεύχος θα έχετε αρκετό υλικό για μελέτη σε μεγάλο βάθος χρόνου.

Δέχεστε αρθρογράφους;

Βεβαίως! αφού γραφτείτε στην πλατφόρμα coursecraft, επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να διαμοιράσουμε το περιεχόμενο που πιστεύετε ότι θα ενδιέφερε εμάς και τους αναγνώστες.

Δέχεστε συνεργασία με άλλους δασκάλους μουσικής;

Βεβαίως, εφόσον το υλικό ακολουθεί τη γραφή και την ανάγνωση του ΤρίΚχορδου ή έστω κλασσικής παρτιτούρας. Κάθε συνεργάτης θα αρθρογραφεί σε δωρεάν τεύχη

Υπάρχουν εκπτώσεις; Μπορώ να βοηθήσω πχ γράφοντας παρτιτούρες ή διαφημίζοντάς σας

Βεβαίως! Επικοινωνήστε μαζί μας για εκπτωτικούς κωδικούς

Πως είναι δομημένη η ύλη στα περιοδικά;

Για κάθε όργανο υπάρχουν εγκυκλοπαιδικά τεύχη (bundle) που καλύπτουν την οργανογνωσία, τη θεωρία, τις τεχνικές και το απαραίτητο ρεπερτόριο. Στο 01 τεύχος θα βρείτε τον κώδικα γραφής και ανάγνωσης, την απαραίτητη θεωρία, καθώς και βιντεομαθήματα για κάθε όργανο (add-on). Επιπλέον υπάρχουν δωρεάν τεύχη στα οποία αρθρογραφούν τα μέλη μας καλύπτοντας εργασίες σε είδη μουσικής, βιογραφίες καλλιτεχνών, νέες τεχνολογίες γύρω από τη μουσική εκπαίδευση.

Πολύ αξιόλογη έρευνα. Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Μπορείτε να υποστηρίξετε την προσπάθεια αυτή αγοράζοντας τεύχη με εγκυκλοπαιδική γνώση. Σε αυτά ανοίγουν κάθε εβδομάδα δωρεάν δείγματα προς επίδειξη (μάθημα, θεματική ενότητα) για όλους τους ενδιαφερόμενους.