CourseCraft

Lær å sy med overlockmaskin

Overlockmaskiner er utrolig praktiske og har derfor blitt veldig populære. På dette kurset lærer du både det grunnleggende om overlockmaskiner, mange syteknikker, og vi gir deg en rekke tips som du ikke finner i bruksanvisninger.

Alt dette viser vi deg med hjelp av tekst, bilder og små filmer. Ta gjerne en titt på leksjonsoversikten for å se hva kurset inneholder. Filmene er ikke tekstet, men det står alltid en forklaring om det som vises i filmene, slik at kurset også passer for hørselshemmede.

I hver leksjon får du en liten praktisk oppgave. Det er opp til deg om du ønsker å utføre disse oppgavene, eller ikke. Leksjonene er tilgjengelige uansett.

Viktig: Det finnes mange forskjellige overlockmaskiner på markedet, og selv om det grunnleggende er likt for disse, vil noen detaljer variere fra maskin til maskin. Du må derfor være innstilt på å bruke bruksanvisningen din i tillegg til kurset.

Kurset passer for alle overlockmaskiner, uansett merke. 

Hvis du eier en elektronisk overlockmaskin og/eller en kombinert overlock- og coversømmaskin, eller en overlockmaskin med automatisk treing, vil noen av leksjonene være mindre relevante, men du vil fortsatt kunne lære veldig mye. Coversømmer er ikke en del av kurset.

Dette kurset passer ikke for deg som er riktig utålmodig. Det blir en god del lesing, og du må jobbe deg skritt for skritt gjennom leksjonene. Til gjengjeld vil du bli riktig godt kjent med maskinen din.

Går du med planer om å kjøpe en overlockmaskin? Ved å lese de første leksjonene kan du danne deg et bilde av hvilke funksjoner du ønsker å ha i en overlockmaskin. Her forklarer vi også nærmere hvorfor vi fraråder kombinerte overlock- og coversømmaskiner.

Velkommen på kurs!

Susanne

NB! Kurset har blitt oppdatert i 2020.

Meld deg på her:

Det grunnleggende
Velkommen!
video
Slik fungerer en overlockmaskin
video
Hvilken maskin skal jeg velge?
Nål og tråd
video
Vedlikehold av maskinen
video
Tre maskinen og innstille trådspenningen
Å tre maskinen
video
Innstilling av trådspenning
video
Grunnleggene overlockteknikker
Overlockteknikker
video
Forskjellige overlocksømmer
4-trådsoverlocksøm
video
Rullesøm
video
Flatlock
video
Pyntesømmer med spesialtråd
video
Sette sammen plagg
T-skjørte - en fremgangsmåte
video
Tilbehør
Tilbehør til overlockmaskiner
video
Spørsmål?
Takk for følget! Spørsmål?

Meld deg på her: