CourseCraft

Lær å sy med overlockmaskin

Overlockmaskiner er utrolig praktiske og har derfor blitt veldig populære. På dette kurset lærer du både det grunnleggende om overlockmaskiner, mange syteknikker, og vi gir deg en rekke tips som du ikke finner i bruksanvisninger.

Alt dette viser vi deg med hjelp av tekst, bilder og små filmer. Ta gjerne en titt på leksjonsoversikten for å se hva kurset inneholder. Filmene er ikke tekstet, men det står alltid en forklaring om det som vises i filmene, slik at kurset også passer for hørselshemmede.

I hver leksjon får du en liten praktisk oppgave. Det er opp til deg om du ønsker å utføre disse oppgavene, eller ikke. Leksjonene er tilgjengelige uansett.

Viktig: Det finnes mange forskjellige overlockmaskiner på markedet, og selv om det grunnleggende er likt for disse, vil noen detaljer variere fra maskin til maskin. Du må derfor være innstilt på å bruke bruksanvisningen din i tillegg til kurset.

Kurset er først og fremst beregnet for deg som har en mekanisk overlockmaskin med manuell treing. Dette gjelder blant annet følgende modeller: Huskylock S15, Brother 1043 D, Brother 4234 D, Janome My Lock 644D, Bernina overlock 700D, Bernina overlock 800DL, Elna 644 PRO, Pfaff Hobbylock 2.0, Pfaff Hobbylock 2.5 og flere.

Du vil også ha god utbytte av kurset hvis du eier en elektronisk overlockmaskin og/eller en kombinert overlock- og coversømmaskin, eller en Babylock med automatisk treing, men noen av leksjonene vil være mindre relevante. Coversømmer er ikke en del av kurset.

Dette kurset passer ikke for deg som er riktig utålmodig. Det blir en god del lesing, og du må jobbe deg skritt for skritt gjennom leksjonene. Til gjengjeld vil du bli riktig godt kjent med maskinen din.

Går du med planer om å kjøpe en overlockmaskin? Ved å lese de første leksjonene kan du danne deg et bilde av hvilke funksjoner du ønsker å ha i en overlockmaskin. Her forklarer vi også nærmere hvorfor vi fraråder kombinerte overlock- og coversømmaskiner.

Velkommen på kurs!

Susanne

Meld deg på her:

Betingelser og rettigheter:

Sykurs.no er ikke ansvarlig for personskader, eller skader på symaskiner, som oppstår når kursdeltakere følger våre kurs. Det er opp til kursdeltakeren å utøve vanlig varsomhet, både når det gjelder maskinbruk og personsikkerhet.

Digitalt innhold som ikke leveres på et fysisk medium, men som kjøpes og lastes ned/strømmes direkte fra internett, er unntatt fra angreretten. Ved å registrere deg, og å betale for kurset, samtykker du at angrefristen utløper med en gang du ser på kurset for første gang.

Firmaet Sykurs.no er ansvarlig for innholdet i nettkursene som de tilbyr. Utover det gjelder betingelsene til firmaet Coursecraft som hoster våre kurs. Vi garanterer at du har tilgang til kurset i minst 12 måneder etter betalingsdato. Skulle det skje at kursinnholdet ikke lenger er tilgjengelig innen denne perioden vil Sykurs.no gjøre sitt ytterste for å flytte kursene til en ny server eller tilbakebetale kursavgiften. Korte nedetider av serveren kan enkelte ganger forekomme og gir ikke rett til refusjon av kursavgiften.

Tilgangen til kurset er personlig, og det er ikke lov å gi videre tilgangsinformasjon til kurset. Det er ikke lov å kopiere verken bilder, tekster, filmer, mønsterdeler eller annet innhold av kurset uten uttrykkelig tillatelse av rettighetshaver.

© Sykurs.no / Susanne Marianne Imperatori 2017

Det grunnleggende
Velkommen!
video
Slik fungerer en overlockmaskin
video
Hvilken maskin skal jeg velge?
Nål og tråd
video
Vedlikehold av maskinen
video
Tre maskinen og innstille trådspenningen
Å tre maskinen
video
Innstilling av trådspenning
video
Grunnleggene overlockteknikker
Overlockteknikker
video
Forskjellige overlocksømmer
4-trådsoverlocksøm
video
Rullesøm
video
Flatlock
video
Pyntesømmer med spesialtråd
video
Sette sammen plagg
T-skjørte - en fremgangsmåte
video
Tilbehør
Tilbehør til overlockmaskiner
video
Spørsmål?
Takk for følget! Spørsmål?

Meld deg på her: